söndag 18 november 2012

Vernaccia - kraftigt vitt vin som tål höstmörker

Vernaccia är ett vitt vin som är mer än det vanliga. Med sina rika nyanser och kraftfullhet klarar det allt från fisk till kyckling. Speciellt bra om man nu i höst vill överraska med något annorlunda! Och hur ofta dricker man egentligen vita viner från Toscana? 

Ett medelfylligt, torrt vin på druvan Vernaccia. Passar till grillad fisk och ljust kött
 
Stil: Torrt vitt vin Druvor: Vernaccia di San Gimignano– lagring i barriques i 5 månader
Druvor: 100% Vernaccia
Färg: Ljust strågul med gröna reflexer
Doft: Elegant med sensation av vanilj och fruktig ananas och grapefrukt tropiska dofter från ananas och lätt bittra apelsinskal
Smak: Doften kommer igen i smaken som är torr välbalanserad med frisk syra – aromatisk med en lätta inslag av bittermandel. Prova gärna vinet till grillad fisk och ljust kött. Serveras vid 10-12 grader
 
Producent: Panizzi, Toscana 

Vinet köper du här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar